IJssel en Lekstreek 22 september 2017
Het nadeel van een voorstad? Niemand stopt er voor een bezoekje. Deze gedachte kwam bij me op toen ik afgelopen week door het Schollebos wandelde. ’t Is de gemeente niet kwalijk te nemen. Door in het stadspark kunst te plaatsen van Capellenaar Kees de Jong; een mega fotolijst beschilderd in ‘Capels Blauw’ te gebruiken als omlijsting bij het kieken van een prachtig kortgezicht en idem bankjes waarvan u het gebruik vast zelf in kunt vullen, is de kunstzinnigheid van onze stad goed zichtbaar. 

(Overigens beste gemeente, de bankjes kunnen wel een likje verf gebruiken.) Toch zijn er in geen velden of wegen Chinezen te vinden die even de tourbus uit racen, een foto nemen en terugrennen om gezeten in een comfortabele stoel te genieten van hetgeen hij of zij zojuist niet gezien heeft.

Wist u trouwens dat onze stad geen hotel heeft?

Ja, een NH maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel een hotel midden in het centrum waar je de plaatselijke sfeer kan proeven. Zo'n hotel waarbij het uitzicht op de skyline je de adem beneemt. Zo’n hotel waarvandaan je wandelend naar restaurant of theater kan gaan en na afloop zo je bed in kunt rollen. Zo’n hotel waar je op je gemak een pas gestreken krant geklemd in een krantenstok kunt lezen.
Ik dwaal af. Een skyline hebben we nauwelijks en een krantenstok is hopeloos ouderwets. De papieren krant lezen trouwens ook. Al mag ik dat nog steeds graag doen. Alleen de geur al…
B&B’s hebben we overigens wel en Airbnb’s.

Enfin, ik herhaal mijn vraag: waarom komt er geen kip naar Capelle? Bij een bezoek aan de website TripAdvisor trof ik vijf uitgaansmogelijkheden: de kinderboerderij, de golfbaan, het theater, Escape Mission en Skate Fever. Ik was in complete verbazing. Waar zijn de monumenten en musea? De evenementen? Waar is het Sloteiland? Het cultuurpodium CAPSLOC, waar aanstormend talent alle kans krijgt zich aan het publiek voor te stellen? En waar is het Schollebos? Op geen enkele reiswebsite teruggevonden! Misschien moeten we de promotors van ‘Er gaat niets boven Groningen’ uitnodigingen. Of gaan we al deze schatten voor onszelf houden?

© Sophie Dijkgraaff

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.