IJssel en Lekstreek 04 oktober 2017
Ik begin er maar vast over; volgend jaar maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inderdaad, ’t is wat vroeg om dit onderwerp aan te snijden. Aan de andere kant, tuincentra en winkelketens gooien ons ook al dood met kerst prullaria terwijl we nog ruim twee maanden moeten wachten op het jaarlijkse festijn. Trouwens, ik weet niet hoe het bij u is, maar mijn kasten puilen intussen uit van alle slingers en ballen.

Terug naar 2018. Of beter, vooruit. De verkiezingen. Want de maanden razen voorbij dus hoog tijd dat we ons gaan verdiepen in de krantenartikelen rondom dit thema en de verkiezingsprogramma’s die we vast binnen niet al te lange tijd uitgereikt krijgen.

Hopelijk wel samen met een origineel cadeautje.

Immers, rozen verwelken en balpennen heb ik te over. Mijn voorkeur gaat uit naar iets wat niet direct in de prullenbak verdwijnt. Om de campagneteams van de politieke partijen te inspireren heb ik me alvast verdiept in wat er zoal te koop is. Al doende stuitte ik op een stormparaplu, uiterst handig om tijdens een maartse bui droog op het stembureau te arriveren. Ook leuk, de ‘solar sunflower’. Een gadget waarmee we volgens de makers zonne-energie naar onze bureautafels brengen. Origineel idee om aandacht te vragen voor het gebruik van duurzame energie. Goed, het kost wel wat maar in het kader van duurzaamheid is dat verantwoord, toch?
W
ederom vooruit naar 2018. De verkiezingen.
Vast geen favoriet onderwerp bij u thuis. Al helemaal niet na het ‘eigen risico’ debacle waarbij het Haagse pluche ons beloofde deze verplichte bijdrage te verlagen of in zijn geheel af te schaffen. De uitkomst is u vast bekend. Ondanks dit fiasco blijft stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen belangrijk. Neemt u daarom in de komende periode eens ruimschoots de tijd om te bedenken wat uw wensen voor de gemeente zijn. Kijk om u heen, wat gaat er goed in uw buurt en wat kan er beter? Zo kunt u straks uw ideeën afstemmen op de politieke programma’s en de juiste keuze maken. Eenmaal gekozen blijft het een kwestie van erop vertrouwen dat het goed komt. 

© Sophie Dijkgraaff

 

 
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.