IJssel en Lekstreek 16 november 2017

Twee jaar geleden is Capelle uitgeroepen tot ‘groenste stad van Nederland’. Het kan u ontgaan zijn want een feest is ons onthouden. Wel hebben we bij elke ingang van onze stad ‘onderborden’ gekregen waarop de betaalde titel. Hebt u ze weleens gezien? Prachtig maar wat levert het op? Dat onze stad groen is dat wist ik al, daar heb ik geen commissie voor nodig. En dan het aantal deelnemers. Van alle steden in Nederland deden er destijds drie mee die allemaal eerst moesten lappen! Tja, om dan zo op je borst te slaan…

 Toch bracht onze deelname ook iets goeds. Capelle zag er tijdelijk uit om door een ringetje te halen! Nergens door onkruid overwoekerde bloembakken en schone straten. Hoe anders is de hedendaagse situatie. In mijn buurt plakt het afgemaaide gras van de laatste zomerse maaibeurt nog aan de straattegels waardoor het na een herfstbui zo glad wordt dat ik de supermarkt binnenvlieg als een volleerd schansspringer.

Verder met ander nieuws.

Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen maakte het college bekend dat er over 2016 een begrotingsoverschot is van miljoenen! Paniek! Wat te doen met €10 miljoen? Waarna de gemeentelijke bestuurders zichzelf alvast een deel net zo stilzwijgend als deelname aan de ‘groenste’ toe-eigende voor een ‘kwaliteitsimpuls van de buitenruimte’. Kosten die vallen onder het budget voor ‘Integraal Beheer Openbare Ruimte’. Trouwens hoe komen onze groene bestuurders erop om verouderde bomen om te gaan hakken? Wie leveren ze overlast? De omwonenden niet zo las ik op Twitter.
Enfin, intussen is de pot geslonken naar €5 miljoen. Om hiermee te ‘Sinterklazen’ is het fonds Denk- en Doe Mee! opgericht: “waaruit initiatieven van Capellenaren voor een leefbaar Capelle worden gefinancierd”. Grappige woordkeuze van wethouder Jean Paul Meuldijk (Leefbaar Capelle). Campagnestrategie?
Kortweg komt het er dus op neer dat onze gemeente al bepaald heeft wat er met ons geld gaat gebeuren. Maar wat kunnen ze anders? Na even nadenken kwam ik op een briljant idee. Laten ze het geld teruggeven aan de huishoudens die het hebben opgebracht. Kunnen we alsnog een feestje bouwen!

© Sophie Dijkgraaff


 

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.