IJssel en Lekstreek 29 november 2017

Wat zal ik blij zijn als het weer zomer is! Niet omdat ik een hekel heb aan Klaas, Rudolf het rendier of de paashaas maar omdat Capellenaren vanaf volgend jaar gezamenlijk kunnen douchen. Hoe dat zit?

Zoals ik in mijn laatste column schreef kampt Capelle met een gigantisch geldoverschot. Zou een goed portefeuillehouder dit geld gebruiken als appeltje voor de dorst, onze bestuurders weten niet hoe snel ze ervan af moeten komen. In de regionale krant komen de leukste ideeën voorbij zoals de aanleg van een Spraypark. Eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik geen idee had wat dat was. Dat zijn van die momenten dat ik dolblij ben met Google. ‘Een Spraypark is een interactieve waterspeelplaats waarbij het water op een vlakke vloer terecht komt en direct wordt afgevoerd.’ Zoals een douche dus.
Plan is om de waterspeelplaats te ontwikkelen aan de IJsseloever, nabij restaurant het Hooghe Water.

Mooie locatie?

Zeker, maar verre van handig. Natuurlijk is het douchepaviljoen niet gericht op gebruik door volwassenen. De doelgroep voor deze onderneming zijn kinderen die in armoede leven en zodoende ‘niet lekker naar de camping in Frankrijk’ gaan. Aldus de wethouder die Capelle leefbaar wil maken. Sowieso geen goed idee, een camping in Frankrijk. Daar reizen zoveel Nederlanders naar toe dat je grote kans loopt wederom naast je buren te zitten.
Goed. Na het lezen van het briljante plan vroeg ik me twee dingen af. Punt één: hoe komen de kinderen aan de Groenedijk? Het openbaar vervoer binnen onze gemeente laat hier en daar veel te wensen over. Probeer bijvoorbeeld maar eens vanuit Schollevaar naar ons centrum te komen. En dan de vervoerskosten… Punt twee: een pretpark dat door de makers wordt verkocht onder het mom: ‘verlengt het verblijf bij uw accommodatie en kan zorgen voor een toename in uw horeca-inkomsten!’ lijkt mij moeilijk te verenigen met kinderen die minder gezegend opgroeien. Als we dan toch geld uit willen geven waarom dan niet álle woonwijken voorzien van meer kindvriendelijke attracties? Moet lukken toch in deze tijd van campagnetijd?

© Sophie Dijkgraaff

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.