IJssel en Lekstreek 8 augustus 2018

Als er één ‘cluppie’ is waar onze hele familie gillend voor opspringt, is dat Feijenoord. Natuurlijk moet de ploeg, om deze actie te bewerkstelligen, wel eerst even de bal in het daarvoor bestemde netje trappen maar dat was tijdens het laatste seizoen totaal geen probleem. De wedstrijduitslagen van de club tonen meer overwinningen dan nederlagen.

Feijenoord, ooit opgericht onder de naam ‘Wilhelmina’ en pas na promotie naar de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in 1912 omgedoopt tot ‘Voetbal Vereeniging Feijenoord’, beleeft dit jaar haar 110-jarig bestaan. Het verjaardagsfeest vond plaats tijdens de open dag in De Kuip waar meteen de nieuwe spelers Yassin Ayoub en Luis Sinisterra voorgesteld werden. Helaas is er bij voetbalvereniging v.v. Capelle geen reden tot een feestje. Na een nederlaag tegen de Ajax (amateurs) zijn de spelers gedegradeerd naar de Hoofdklasse. Geeft niks, er komen vast betere tijden en intussen heeft Capelle toch wel een feestje te vieren.

De wijk Schollevaar bestaat 40-jaar!

Dat wil zeggen, op 29 april 1979 werd de eerste steen gelegd van Wijkcentrum Schollevaar aan het Maria Danneels Erf. "Toen begon het leven in Schollevaar", vertelde Paul Lange, coördinator binnen de organisatie Festival Schollevaar onlangs aan deze krant. Intussen is het stadsdeel, grenzend aan het Schollebos, het groene hart van de stad, uitgegroeid tot de grootste wijk van Capelle. Maar ouderdom komt met gebreken. Daarom wordt er door de gemeente hard gewerkt aan het opknappen van diversen pleinen en straten. Ook staat er nog een verbouwing van winkelcentrum De Scholver op stapel. Tijdens het festival, dat plaats gaat vinden in de week van 22 tot 29 september aanstaande en waarvoor veel evenementen worden georganiseerd, treden ter afsluiting op zaterdag meerdere artiesten op waaronder The Amazing Stroopwafels.

’t Wordt vast net zo’n mooi feest als bij mijn ‘cluppie’!

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.