IJssel en Lekstreek 5 september 2018

Ik mag het graag doen: de donderdagse weekmarkt bezoeken. ’t Is vaak wel met gevaar voor eigen leven want al fietsend vliegen de scooters me op zo’n geringe afstand voorbij dat ze haast aan mijn stuur blijven hangen. Nog erger zijn wielrenners in van die kekke pakjes compleet met reclame van één of andere winkelketen. Ik vraag me af, krijgen ze voor het dragen van dergelijk tenues betaald? Gratis reclame maken lijkt mij een beetje vreemd. Toegegeven, het staat wel professioneel. Soms waan ik me eerder op het parcours Luik-Bastenaken-Luik dan op de Capelseweg. Zij ook. Omkijkend, alsof ik ergens fiets waar het niet mag, zoeven ze langs me heen. Eenmaal ging het zo mis dat ik in volle vaart het struikgewas invloog! Of er iemand te hulp schoot? Welnee. Tijd kost punten …

Busje komt zo… of niet?

Gelukkig gaat het meestal goed en kan ik na een kwartiertje bibberen opgelucht langs de stalletjes slenteren om te kijken of er nog koopjes zijn die ik simpelweg móét hebben. Trouwens, komende maanden is mijn fietsroute anders. Vanwege alle bouwwerkzaamheden die plaatsvinden in het centrum heeft de markt vanaf deze week een plek aan de zijkant van het gemeentehuis gekregen. Tijdens de eerste editie van, wat volgens het college een jaarlijks event moet worden, het Capelse Stadsfeest, dit jaar gehouden op zaterdag 22 september, vindt het hoogtepunt van alle veranderingen plaats. Tussen de vele optredens en activiteiten door wordt een symbolische start gemaakt met de sloop van het oude Rabobankgebouw. Nadat de RET de verbouwing aan de Stadspleinzijde heeft afgerond wordt het plein verder ontwikkeld. In de tussenliggende periode lijkt het mij een prima idee dat onze stadsbestuurders zich eindelijk buigen over het realiseren van een goede busverbinding vanuit de wijk Schollevaar zodat straks álle Capellenaren kunnen genieten van het nieuwe centrum. Moet lukken toch?

©Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.