Ik word wakker door de uitbundige stralen van de zon. Een mooie dag kondigt zich aan. Toch voel ik me verre van vrolijk. Met het verkeerde been uit bed gestapt, zo voelt het. De (zelfverkozen) stilte is te stil. Na twee telefoontjes – een met mijn vader en een met een vriend – weet ik, dit is mijn dag niet. Beiden eindigen in een twist. De klok vertelt dat het half een is, tijd voor de lunch.

Met een kop thee en een boterham zit ik aan de tafel op mijn balkon. De zon schijnt nog steeds, maar raakt mijn hart niet. Ik bedenk wat ik vanmiddag moet doen: boodschappen en opruimen. Niet echt waar ik op zit te wachten. Ja, zo’n bui dus. Dan piept mijn mobiele telefoon, een sms’je. Ik plaats mijn bord op tafel en loop naar de keuken, waar het apparaat stroom aan het eten is. Op mijn scherm lees ik: Ik ben in de stad. Kom je ook, gaan we naar de wijnbar. N.
Een vrolijk kriebeltje nestelt zich in mijn buik. Alsof ik op het punt sta een onverwacht cadeautje te ontvangen. Ik schrijf terug: Gezellig, zie je daar. Met de metro reis ik naar de locatie. Mijn vriendin staat al te wachten. Na een hartelijke begroeting nemen we plaats op het terras van de wijnbar, bestellen rosé en leveren kritiek op voorbijgangers. Niets beters om een sombere bui te verdrijven! De zon en de drank maken me melig. Om thuis te komen spring ik bij mijn vriendin achter op haar fiets. Tenminste, dat probeer ik. Tot grote hilariteit van omstanders moet ik de poging dankzij mijn krappe broek opgeven. Ik besluit – heel oncharmant – overdwars te gaan zitten. Zo genietend – en giechelend als een bakvis - springt een gezegde van John Lennon mijn hersens binnen: ‘Life is what happens to you, while you're busy making other plans’. Zo is het. En vandaag heeft het leven mij aangenaam verrast.

Als ik thuis kom staan de wijzers van de klok op zes uur. Tijd voor het avondeten. Op het terras dek ik de tafel. De stilte - die ik vanmorgen als beklemmend ervoer – is aangenaam. De zon schijnt, raakt mijn hart. Deze dag is, ondanks de slechte start, prachtig geworden!

© Sophie Dijkgraaff 2014

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.