Ben jij ook zo'n type dat een kappersbezoek zolang mogelijk uitstelt? Ik wel. Tot ik op een dag mijn bed uitkom en denk, ja nu moet het toch echt gebeuren. En dan het liefst à la minute. Gelukkig heeft mijn kapster meestal wel een gaatje waar ik net inpas. Zo ook afgelopen dinsdag. 's Morgens belde ik, 's middags kon ik komen.

Trouwens dat uitstellen van een kappersbeurt komt vooral omdat ik niet zo dol ben op mezelf. En dan is een half uur in de kappersspiegel kijken een drama. Nog erger is dat de kappersstoel waarop ik altijd moet zitten voor een GROOT raam staat. Je kunt dus wel zeggen dat ik op m'n lelijkst op straat zit. Nee, niet wegwuiven met dat zal best meevallen. Een vrouw is nog nooit opgeknapt van coupe nat met roze klemmetjes.

Enfin, voor ik me in deze heikele situatie begaf, had mijn kapster een idee: 'Zou je geen kleurtje in je haar doen? Het is nu wat saai.' Verschrikt keek ik naar mijn blonde haar. Saai? Loop ik al mijn hele leven rond met een saai hoofd? Wat zou ik doen? Nou simpel, ik liet me als een mak schaap naar de slachtbank leiden. Met andere woorden, voor ik het wist, zat ik met mijn hoofd in aluminiumfolie te wachten tot de donkerbruine verf zijn werk had gedaan. Na een half uur mijn rimpels, lijnen en o, wat heb ik eigenlijk kleine ogen, bestudeerd te hebben, kreeg ik nog een kwartiertje plus: 'nou nog vijf minuten hoor.' Genoeg tijd om ook mijn neus, oren en onderkin te beoordelen. Uiteindelijk was het gaatje in de agenda voldoende opgevuld en mocht ik naar de wasbak.

Gespannen wachtte ik op enthousiaste kreetjes als: 'O, wat schitterend!', of: 'Wauw, wat mooi!' Ik hoorde niets. Wel kreeg  ik een spiegel in mijn handen gedrukt waarbij ik zelf moest verzinnen wat er mee te doen. Voor mijn hoofd houden dan maar. Toen begreep ik waarom mijn constant babbelende kapster stil was gevallen. Nadat mijn haar een klein uur in de verf had gezeten zag ik met de beste wil van de wereld geen verschil in kleur. Ook niet nadat ik mijn bril op had gezet. Mijn haar was nog steeds hartstikke saai blond. Terwijl ik het resultaat bekeek en nog eens bekeek, riep mijn kapster wel tig keer dat haar dit: 'nog nooit was gebeurd!' Waarna ze eindelijk begon aan de klus waarvoor ik een afspraak had. En ja hoor, even later was mijn coupe keurig bijgewerkt. En de kleur? Perfect!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.