Omdat het weekeind voor de deur stond, en daarmee veel leesuurtjes, kocht ik afgelopen week weer eens een vrouwenblad. Ik vind het fijn om tussen twee boeken mijn brein te resetten door iets luchtigers te lezen. Doe ik dat niet, dan loop ik de kans dat de personages uit boek één zo doorlopen naar het tweede boek.

Het fijne van vrouwentijdschriften is, ik leer er altijd wel wat van. Al is het maar, omdat de zomer en daarmee de bikinitijd weer voor de deur staat, dat ik weer helemaal bij ben van de nieuwste trends voor down under. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik deze tips toch vooral opvolg voor mijn minnaar. Zou ik alleen zijn, dan zou ik lekker de boel de boel laten. Op een strand of in een zwembad kom ik toch niet dus niemand die last heeft van mijn wildgroei. 

Wat ik ook fijn vind om te lezen in de bladen, de levensverhalen van bekende en onbekende vrouwen en de kwesties die aan de kaak worden gesteld in de vraag-het-mona rubrieken. Soms herken ik de narigheden met vrienden, familie of de liefste; mijn leven is ook alles behalve perfect.
Mode is natuurlijk ook een vast ingrediënt dat in geen vrouwenblad ontbreekt. Kleding waarin nog steeds te magere modellen over de catwalk lopen, worden door stylisten vertaald naar draagbare mode voor dagelijks gebruik. Wat mij elke keer weer opvalt, of ik nou een glossy maandblad als Nouveau (schuift mijn vriendin door) of een weektijdschrift als Flair lees, soms staan er wel prijzen vermeld, maar het bijbehorende product is niet te zien. Ook dit keer trof ik weer zo'n reclame. Naast een foto waarop een model kleding showt, staat: Ring vanaf € 49 per stuk Sweet Palms Jewelry. Dus zoeken mijn ogen automatisch naar de hand met de vinger, waaraan op zijn beurt de ring moet zitten. Helaas, de arm is bij de pols messcherp afgehakt door de vormgever van het tijdschrift. William Rutten van het Perfecte Plaatje zou uit zijn slof schieten als een kandidaat van dat tv-programma zo'n foto zou aanleveren. En natuurlijk vergaat de wereld niet door één afgehakte hand maar mijn nieuwsgierige ik blijft er toch even op hangen; hoe zou die ring eruit gezien hebben?

Na een uurtje alle vrouwenzaken doorgenomen te hebben, kan het tweede boek stoppen met naar me te lonken. Ik ben er klaar voor!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.