Daar was hij dan weer: Blue Monday, de meest 'depridag' van het jaar, bedacht door niemand minder dan Cliff Arnall, een Britse psycholoog die er zelfs een formule voor uit zijn hoge hoed heeft getoverd. Ik vraag me af of die berekening niet even overbodig is als een frituurpan in een fitnesscentrum. Januari is altijd een beetje een tegenvallende maand geweest. De feestdagen zijn voorbij, de goede voornemens zijn gesneuveld, de vakantie lijkt verder weg dan ooit, en de dagen willen maar niet lengen...

Persoonlijk trek ik me weinig aan van Blue Monday. Het is simpelweg een dag als alle andere. De enige die er beter van worden, zijn de (web)winkels die ons proberen te verleiden met belachelijke kortingen op dingen waarvan we niet eens wisten dat we ze nodig hadden. Laten we wel wezen, een echte depressie duurt langer dan één dag. Geloof me, ik spreek uit ervaring. In zo'n donkere periode denk je niet aan nutteloze impulsaankopen.

Genoeg gemopper over Blue Monday. In mijn opwinding over dit schijnbaar nutteloze fenomeen besloot ik mijn digitale vriend te raadplegen over andere speciale dagen die nog op de kalender staan. Ik ontdekte een lijst met belangrijke dagen zoals Kom-uit-de-kast-dag en Wereld Kinderkankerdag, maar ook meer luchtige themadagen waaronder Dag van de Chocolade, Dag van de Pindakaas, Aardbeiendag, Dag van de Nutella en Kusdag. De Kusdag valt gelukkig midden in mijn zomervakantie, dus ik heb alle tijd om daar van te genieten.

Enfin, terwijl de wereld zich druk maakte over het verzinsel Blue Monday, kon ik het niet laten om vooruit te kijken naar andere bijzondere dagen. Toen kwam er een briljant idee in mijn hoofd op: laten we een paar van die curieuze dagen gewoon samenvoegen. Wat dacht je van de Chocolade-aardbeien-kus-dag? Ik heb al een leuke activiteit in gedachten!

© Sophie Dijkgraaff

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.