Het plan was gesmeed: vrijdagavond om vijf uur bij eetcafé Lust voor een tapasfestijn met mijn drie vriendinnen. Omdat D., één van het vriendinnenclubje, toch langs mijn huis zou rijden, zou ze me ophalen. Op zich een perfect plan, alleen stond D. twintig minuten vast in een file waardoor onze vertrektijd een gevalletje 'later dan gepland' werd.

De start van onze meidenavond was dus matig, en alsof dat nog niet genoeg was, bevonden we ons al snel na vertrek vanuit mijn stulpje in een volgende filesituatie waar je u tegen zegt. Terwijl D. het gaspedaal afwisselend indrukte en weer losliet, probeerde ik koortsachtig Google Maps op te starten. Dat lukte wel, maar de app was niet bij zinnen onze locatie te bepalen. Ondertussen piepte mijn telefoon met een berichtje van S. via WhatsApp: "Hallo meiden, ik zit in de verkeerde bus!" Lachend deelde ik dit nieuws met mijn chauffeur, die ook in een lachstuip schoot en het gaspedaal voor de zoveelste keer even indrukte. Omdat Google verder snurkte, gaf ik D. aanwijzingen over de route naar de stad waar de tapastent zich zou moeten bevinden. Met dank aan mijn vriend, die de weg voor me had uitgestippeld. Alleen mijn kortetermijngeheugen slaat zulke informatie niet altijd op...

Zodoende probeerde ik, eenmaal in de stad van bestemming, nogmaals Google wakker te schudden. Het vierde lid van onze eetclub meldde zich: "Waar zijn jullie?" Ik gaf onze locatie door. "O, dan zijn jullie er bijna!" Een zucht van verlichting vulde de auto. Google sliep ondanks dit heuglijke nieuws rustig verder. Op gevoel reden we een wijk in, kwamen langs prachtige huizen met hier en daar nog gezellige kerstlampjes in de tuin. Een bord met de naam van het restaurant of het winkelcentrum waarop ‘Lust’ stond, bleef onvindbaar. We reden over binnenwegen die door ijs spekglad waren geworden. Opnieuw pingde een berichtje van S.: "Ja! Ik zit in de juiste bus!" Onze serieuze gezichten stonden meteen weer in de lachstand. En als klap op de vuurpijl hoorden we ineens: "Over vierhonderd meter rechtsaf." Google was wakker geworden! Anderhalf uur later dan gepland namen we plaats aan een tafel in Lust, waar S. ook was gearriveerd. We konden eindelijk op de tapas aanvallen, die de chaotische reis meer dan waard was!

© Sophie Dijkgraaff

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.